Alles over ons Marine Collageen Elixir

All about collagen elixir isagenix

Collageen Elixir is de stap in je schoonheidsroutine waar je op hebt gewacht, dus laten we erin duiken en alles leren wat je moet weten over dit gloednieuwe product!

Wat is Collageen Elixir?

Collageen Elixir wordt gemaakt met mariene collageenpeptiden, biotine, vitamine C, zink en andere oude plantaardige stoffen om een gezonde huid van binnenuit te ondersteunen.

De huid is het grootste orgaan van het lichaam dat bestaat uit water, vet en eiwit, en collageen vormt het grootste deel van dat eiwit en zorgt voor structuur, veerkracht en elasticiteit. Het werkt als een lijm die alles op zijn plaats houdt (1). Uw lichaam bouwt en herstelt elke dag collageen, maar de collageenproductie neemt geleidelijk af naarmate u ouder wordt.

Collageen legt de basis voor een gladde en stralende teint. De diepste lagen van de huid bestaan uit een dicht netwerk van collageenvezels. Na verloop van tijd kan het netwerk van collageenvezels gefragmenteerd en verzwakt raken, met rimpels, fijne lijntjes en een dunnere huid als gevolg (2). Hoewel ons lichaam van nature collageen produceert, begint de productie ervan af te nemen naarmate we ouder worden. Onderzoek heeft aangetoond dat collageensupplementen gunstig kunnen zijn voor het behoud van een gezonde en gehydrateerde huid.

Goede voeding is essentieel voor de aanmaak van collageen, maar gewone voeding levert misschien niet de juiste voedingsstoffen. Vis bevat weliswaar collageen, maar in de vorm van lange collageenvezels die het lichaam moeilijk kan gebruiken. Collageen Elixir combineert zeer biologisch beschikbare collageenpeptiden met vitaminen en mineralen om de voordelen van collageen door het hele lichaam te verspreiden (3). Studies tonen aan dat supplementatie met marine collageen, alleen of in combinatie met andere nutriënten zoals vitamine C en zink, de hydratatie, elasticiteit en dikte van de huid kan helpen verbeteren; de fysieke aspecten van haar en nagels kan verbeteren; en fijne lijntjes en rimpels kan minimaliseren (4-11).

Wat zijn de verschillende soorten collageen?

Uw lichaam bestaat uit verschillende soorten collageen. Tot dusver zijn bijna 28 soorten collageen geïdentificeerd, maar de vier meest voorkomende zijn (12, 13).

Collageen I – het meest voorkomende collageentype in het lichaam, aangezien het de belangrijkste structurele component is in huid, botten, pezen, bindweefsel en vezelig kraakbeen. In feite is 90% van het collageen in het lichaam van het type I, omdat het in bijna alle bindweefsels voorkomt (14).

Collageen II – vooral te vinden in het elastische kraakbeen dat dient als kussen voor gewrichten.

Collageen III – fungeert als ondersteunende structuur voor organen, slagaders en spieren.

Collageen IV – zit in de huidlagen, spieren en bloedvaten

Waarom Marine Collageen?

Isagenix Collagen Elixir is gemaakt met een mengsel van marine collageen. Dit mengsel van collageenpeptiden is afkomstig van in het wild gevangen diepzeevis, zoals kabeljauw, koolvis en schelvis, die van nature rijk is aan collageen van type I. Deze vorm van marine collageen bevat de aminozuren proline, glycine en hydroxyproline, waarvan is aangetoond dat ze de natuurlijke productie van collageen in het lichaam ondersteunen en een gezonde, gehydrateerde huid bevorderen (15).

Marine collageen bestaat voornamelijk uit type I collageen en is rijk aan unieke, gespecialiseerde aminozuren die gerichte voordelen hebben voor de gezondheid van de huid en de natuurlijke productie van collageen door het lichaam ondersteunen.

Collageen Elixir is gemaakt van marine collageenpeptiden van verantwoord gevangen kabeljauw en koolvis uit de Scandinavische zeeën. We gebruiken ook alleen collageen met Marine Stewardship Council-certificering om ervoor te zorgen dat de marine hulpbronnen worden beschermd en om overbevissing tegen te gaan.

All about collagen elixir

Marine collageen + oeroude mix van botanische middelen + belangrijke voedingsstoffen

Collagen Elixir is gemaakt met gehydrolyseerd marine collageen, een oeroud mengsel van plantaardige stoffen en belangrijke voedingsstoffen waarvan bekend is dat ze gezond haar, een gezonde huid en gezonde nagels ondersteunen. Allemaal vakkundig gemengd met natuurlijke aroma’s tot een heerlijke drank met wilde bessensmaak waar je elke dag van kunt genieten.

Ons mengsel van botanische ingrediënten wordt traditioneel gebruikt voor een gezonde huid, waaronder extracten van goji- en acerolabessen die bekend staan om hun rijkdom aan fytonutriënten, aloë vera-sap dat traditioneel wordt gebruikt voor hydraterende voordelen, en kamille-extractpoeders die al eeuwenlang worden gebruikt voor hun kalmerende werking.

We hebben deze botanische middelen gekoppeld aan belangrijke vitaminen en mineralen die ook gezond haar, huid en nagels ondersteunen. In elk flesje zit vitamine C, van nature aanwezig in citrusvruchten, een antioxidant die de natuurlijke collageenproductie ondersteunt. Collageen Elixir is ook een bron van zink, een essentieel mineraal dat een vitale rol speelt bij de gezondheid van huid, haar en nagels, en van biotine, een van de B-vitaminen die belangrijk zijn voor de gezondheid van haar en huid (16).

Maak Collageen Elixir onderdeel van uw schoonheidsroutine

Deze duurzaam geproduceerde en recyclebare fles is een prachtig dagelijks ritueel waar je je goed bij voelt. Het enige wat u nog hoeft te doen is dagelijks van uw Collageen Elixir te nippen en u klaar te maken om uw glans te ontdekken.

Wil je nog meer weten over dit geweldige flesje of wil je beginnen met het collageen elixer, neem dan gerust contact met me op. Ik help je graag verder.

Referenties
 1. Fratzl P, redacteur. Collageen Structuur en Mechanica. New York: Springer; 2008.
 2. Chung JH, Seo JY, Choi HR, Lee MK, Youn CS, Rhie G, Cho KH, Kim KH, Park KC, Eun HC. Modulatie van het collageenmetabolisme van de huid in verouderde en gefotoverouderde menselijke huid in vivo. J Invest Dermatol. 2001 Nov;117(5):1218-24.
 3. Yazaki M, Ito Y, Yamada M, Goulas S, Teramoto S, Nakaya MA, Ohno S, Yamaguchi K. Oral Ingestion of collagen hydrolysate leads to the transportation of highly concentrated Gly-Pro-Hyp and its hydrolyzed form of Pro-Hyp into the bloodstream and skin. J Agric Food Chem. 2017 Mar 22;65(11):2315-2322. doi:10.1021/acs.jafc.6b05679.
 4. Stephens TJ, Sigler ML, Hino PD et al. Een gerandomiseerde, dubbelblinde, placebogecontroleerde klinische studie ter evaluatie van een oraal huidverouderingssupplement voor de behandeling van door zonlicht beschadigde huid. J Clin Aesthet Dermatol. 2016 Apr;9(4):25-32.
 5. Genovese L, Corbo A, Sibilla S. An Insight into the Changes in Skin Texture and Properties following Dietary Intervention with a Nutricosmeceutical Containing a Blend of Collagen Bioactive Peptides and Antioxidants. Skin Pharmacol Physiol. 2017;30(3):146-158.
 6. Pei XR, Yang RY, Zhang ZF et al. [Effects of marine collagen peptide on delaying the skin aging]. Zhonghua Yu Fang Yi Xue Za Zhi. 2008 Apr;42(4):235-8. Chinees. Kim DU, Chung HC, Choi J, Sakai Y, Lee BY. Orale inname van collageenpeptide met laag moleculair gewicht verbetert de hydratatie, elasticiteit en rimpels van de menselijke huid: Een gerandomiseerde, dubbelblinde, placebogecontroleerde studie. Voedingsstoffen. 2018 Jun 26;10(7):826.
 7. Asserin J, Lati E, Shioya T et al. Het effect van orale supplementatie met collageenpeptiden op de huidvochtigheid en het dermale collageennetwerk: bewijsmateriaal uit een ex vivo model en gerandomiseerde, placebogecontroleerde klinische proeven. J Cosmet Dermatol. 2015 Dec;14(4):291-301.
 8. Choi SY, Ko EJ, Lee YH et al. Effecten van collageentripeptidesupplementen op de eigenschappen van de huid: een prospectieve, gerandomiseerde, gecontroleerde studie. J Cosmet Laser Ther. 2014 Jun;16(3):132-7
 9. Yagoda M, Gans E. Een voedingssupplement samengesteld met peptiden, lipiden, collageen en hyaluronzuur optimaliseert belangrijke aspecten van de fysieke verschijning van nagels, haar en huid. J Nutr Food Sci. 2014;S5:002.
 10. De Luca C, Mikhal’chik EV, Suprun MV et al. Huidveroudering en systemische redoxeffecten van suppletie met mariene collageenpeptiden en plantaardige antioxidanten: Een single-Blind Case-Control klinische studie. Oxid Med Cell Longev. 2016;2016:4389410.
 11. Bhowmik D, Chiranjib KP, Sampath K. Een potentieel medicinaal belang van zink bij menselijke gezondheid en chronische ziekte. Intl. J. Pharm Biomed Sci. 2010;1(1):5-11.
 12. León-López A, Morales-Peñaloza A, Martínez-Juárez VM, Vargas-Torres A, Zeugolis DI en Aguirre-Álvarez G. Hydrolyzed Collagen-Sources and Applications. Moleculen. 2019, 24, 4031; doi:10.3390/molecules24224031
 13. Silvipriya KS, Krishna Kumar K., Bhat AR, Dinesh Kumar B, John A, Lakshmanan P. Collagen: Dierlijke bronnen en biomedische toepassing. Journal of Applied Pharmaceutical Science 5 (03); 2015: 123-127
 14. Cheah KSE. Collageengenen en erfelijke bindweefselziekten. Biochemie. J. 1985; 229, 287-303.
 15. Li P, Wu G. Rollen van voedingsglycine, proline en hydroxyproline in de collageensynthese en de groei van dieren. Aminozuren. 2018; 50:29-38
 16. Biotine draagt bij tot de instandhouding van normaal haar en een normale huid. Vitamine C draagt bij tot de normale collageenvorming voor de normale werking van de huid. Zink draagt bij tot de instandhouding van normaal haar, nagels en huid

Bron: Isagenix Europa