Rode lingerie dragen in Spanje op oudejaarsavond.

Wearing red lingerie in Spain on New Year's Eve.

Mooie rode sexy beha’s en slipjes vol kant en ruches, bijna niets onthullende nachtjaponnen, jarretels, boxershorts met een guitige kerstman. Pittige strings in een mooie geschenkverpakking. Wie van oud en nieuw rode lingerie draagt, heeft volgens de Spanjaarden het hele jaar door geluk.

Nieuwe lingerie

Rood heeft een symbolische waarde. Als je rood ondergoed draagt aan het begin van het nieuwe jaar, heb je geluk! Het is een soort gewoonte geworden, verborgen voor buitenlanders, maar de Spanjaarden zelf weten het. Niet alleen geluk, als je de Spanjaarden mag geloven, betekent dit ook een bloeiend liefdesleven voor de dames in het nieuwe jaar. Belangrijk om te weten voor de mannen: het moet nieuwe lingerie zijn!

Vanaf begin december zie je alle etalages van de lingeriewinkels in Spanje – zoals Etam, Intimissimi, Oysho, Women’Secret, enz – helemaal rood kleuren. Het is moeilijk om langs te komen zonder in de verleiding te komen om binnen te wippen.

Wil je het 24 uur dragen?

De meeste Spanjaarden dragen het op oudejaarsavond, sommigen vinden zelfs dat je het 24 uur lang moet dragen, dus tot middernacht op 2 januari! Uhm, ik ga deze gewoonte toch overslaan.

red lingerie new year spain

Wat vind je van deze gewoonte? Iedereen kan wel een beetje geluk en plezier gebruiken, toch?

Heb je een andere kleur in gedachten?

Naast Spanje zijn er nog meer landen waar ze geloven dat de kleur van de lingerie die je op oudejaarsavond draagt geluk brengt in het nieuwe jaar. Naast rood zijn er ook andere kleuren, elk met een eigen betekenis. Ik heb ze hieronder voor je op een rijtje gezet, zodat je het nieuwe jaar kunt beginnen met het juiste lingeriesetje!

Gele lingerie: Als u een geel lingeriesetje kiest, zal het nieuwe jaar u voorspoed en succes brengen.

Witte lingerie: Wil je wat meer balans in je leven? Draag dan witte lingerie tijdens oudejaarsavond. Het nieuwe jaar zal je dan vrede, evenwicht en geluk brengen.

Groene lingerie: Het dragen van groene lingerie brengt goed welzijn en nieuw leven in het nieuwe jaar.

Blauwe lingerie: Als je blauwe lingerie kiest, zal het nieuwe jaar je een goede gezondheid brengen.

Roze lingerie: Ben je op zoek naar liefde? Draag dan een roze lingeriesetje want dat zorgt voor geluk in de liefde in het nieuwe jaar.