Romige Champignonsoep

You are currently viewing Romige Champignonsoep

Ja, zelfs aan de Costa del Sol kennen we het herfstseizoen. Kou, wind en regen ….
In België zouden we al spontaan de open haard aansteken, wollen sokken aantrekken en de romantiek aanwakkeren met wat kaarsen. 🙂
Maar wij zitten niet in de geitenwollensokken beweging, dus laten we ze achterwege.
Ok, zo erg is het niet, maar het is het ideale weer voor een lekkere warme kom romige champignonsoep. En oh ja, de kaarsen branden !!!

Bekijk ons recept:

INGREDIËNTEN VOOR 4 PERSONEN

500 gr Parijse champignons
1 takje tijm
1 takje rozemarijn
3 teentjes knoflook, in stukjes
10 dunne plakjes gerookt spek, in reepjes
1 sjalot, fijngehakt
400 ml room
250 ml kippenbouillon
1 el gehakte peterselie
olijfolie
zout & peper

VOORBEREIDING:

Snijd de Parijse champignons in plakjes. Bak ze in een scheutje olijfolie samen met een takje tijm, een takje rozemarijn en het teentje knoflook. Breng op smaak met voldoende zout en peper.

Als je een luxe soep in gedachten hebt, kun je de champignons flamberen met wat cognac. Wees voorzichtig, doe dit niet onder je dampkap!

Bak de spekreepjes met de sjalotten krokant in een pan, toevoegen van boter of olijfolie is niet nodig! Je zult zien dat er genoeg vet uit het spek komt. Laat het spek en de sjalot uitlekken op keukenpapier.

Haal de tijm en rozemarijn uit de pan met de champignons. Bevochtig vervolgens de champignons met de room en de kippenbouillon. Breng aan de kook.

Mix de champignonsoep glad.

Als u wilt, kunt u de soep door een zeef halen. Niet iedereen houdt van “brokken” in zijn soep.

Als je voor deze versie kiest, zet je daarna je mixer in de soep. Het resultaat is een frisse maar vooral lekkere champignonroomsoep!

SERVEREN:

Giet de champignonsoep in een soepkom. Bestrooi met de krokante spekblokjes, fijngehakte peterselie en een paar plakjes rauwe champignon.

Bon apetit!