Salduna Beach, wat een aangename verrassing!

You are currently viewing Salduna Beach, wat een aangename verrassing!

Een zonnige septembermaandag, op weg naar Marbella voor een ontmoeting met Line, de baas van

Redline Company

om onze marketingstrategie van Investo International te bespreken. De vergadering was gepland om 12.00 uur. Inderdaad, zelfs voor een Belg die 4 jaar in Spanje woont, is dit normaal het uur dat je je voeten onder de tafel steekt. Niet voor een vergadering, maar voor de lunch! Gelukkig is Line een goede vriendin (ja, ze is getrouwd met een geweldig lieve Belg!) en ze vond het heel grappig toen de geluiden van mijn hongerige maag de vergadering begonnen over te nemen. Nog steeds een beetje gênant.

Lunch, iemand?

Gelukkig kan Lu af en toe een verrassing uit zijn mouw schudden. Na het opzetten van zijn navigatie, zei hij dat we een werklunch zouden hebben op het strand. Ja! Daar ben ik het helemaal mee eens! We moesten toch over ons bedrijf praten, dus waar is dat leuker dan op het strand? Dat is de luxe die we hebben, we zijn onze eigen bazen. En je moet eten, toch?

De ontdekking: Salduna Beach

Zo ontdekten we Salduna Beach in Estepona.

We vonden meteen een parkeerplaats, maar in het drukke seizoen kan dat wat moeilijker zijn. Salduna Beach is prachtig gelegen in een rustige urbanisatie aan het strand van Benamara. Een paar minuten van San Pedro en Puerto Banus. Het is gemakkelijk te vinden op Google Maps.

De ingang is uitnodigend, en we werden zeer goed ontvangen en ondanks het feit dat we geen reservering hadden werden we onmiddellijk naar een tafel met vrij uitzicht gebracht. Vanuit het overdekte restaurant heeft u een zeer mooi uitzicht op de zee en ook op Gibraltar.

Wat zullen we eten?

Het duurde niet lang of ze vroegen vriendelijk wat we wilden drinken en presenteerden het menu. De drankenkaart is uitgebreid en bevat ook niet-alcoholische cocktails. Een Virgin mijoto, een glas cava en een fles water was onze keuze.

Als voorgerecht bestelden we: Ceviche van koningsgarnalen met mango en “aguachile” passievrucht en tataki van rode tonijn uit Almadraba. Wow, dit is een goed begin! Zo vol verrassende smaken en heerlijk!

Zouden de hoofdgerechten ook zo verrassend zijn? Luc bestelde het lamsrack met amandelen en groene munt en ik had de entrecote Café de Paris. Mijn vlees was perfect gebakken, zoals ik het graag heb: saignant. En die smaak, yum. En de Café de Paris saus was echt delicaat. Lu had 1 kleine opmerking over zijn gerecht, een extra lamsrack was leuk geweest. Wat natuurlijk niets afdoet aan de smaak, integendeel, weer perfect gegaard en zeer smakelijk. In Spanje is het niet gebruikelijk om groenten bij de maaltijd te serveren. Met dit in gedachten hadden we gelukkig besloten een extra portie gesauteerde gegrilde groenten te bestellen. Nou, we eten graag onze groenten.

Dessert of niet? Ik ben geen zoetekauw, maar Lu zou een moord doen voor chocolade. Dus, alleen Lu bestelt een dessert, Chocolade texturen: Witte chocolade mousse, zwarte chocolade crème, chocolade en hazelnoot crumble, chocolade en amandel cake, Baileys soep en ijs. Haha, ik was blij dat de bediening spontaan 2 lepels toevoegde! Zo goed, een traktatie in je mond.

Besluit

Het restaurant stond onder toezicht van de manager. Zij (Trudy) hield alles in de gaten, greep in wanneer dat nodig was en ze was niet bang om zelf tafels te bedienen zodat de klanten niet te lang hoefden te wachten. Zeer goed georganiseerde service.

We hebben 2 punten van kritiek. Bij ons bezoek aan het toilet, ieder apart natuurlijk, kwamen we beiden tot dezelfde conclusie. Zowel de dames- als herentoiletten konden niet gesloten worden. De sloten waren kapot. En ben je niet graag privé op een toilet? Het drogen van je handen nadat je ze gewassen hebt leek ook een probleem te zijn. Geen handdoeken of papier. Als vrouw heb je meestal papieren zakdoekjes in je handtas, maar voor een man is dat meestal wat moeilijker.

Salduna Beach was een ware en aangename ontdekking! Prijs/kwaliteit en de omgeving: een aanrader!

Salduna Beach bestaat uit 5 delen; een binnenruimte die volledig geopend kan worden met grote ramen, een terras/restaurantgedeelte dat volledig overdekt is, een loungegedeelte met een aantal hoge tafels en parasols waar u kunt genieten van een drankje en het strand met aangename ligbedden met een tafel voor een drankje. De dienst wordt overal aangeboden. Evenementen zijn ook mogelijk op het dakterras, net als in de hele club.